Poelier Ammerlaan door de jaren heen
Zo rond het jaar 1965 is poelier Gebroeders Ammerlaan opgericht door de broers Jan en Kees Ammerlaan. Jan had de winkel overgenomen van de familie Waal op de Aert van der Goesstraat 26, wat het verlengde is van de Frederik Hendriklaan in het chique Statenkwartier. Kees besloot aan de deur te verkopen. Daarnaast had Kees ook nog een werkplaats bij het ouderlijk huis van de familie Ammerlaan. Kees en Jan hebben 40 jaar lang bijna elke dag hard gewerkt om van hun winkel een succes te maken en dat is gelukt. De naam Ammerlaan is een begrip geworden in Den Haag en omstreken. Ze werkten uitsluitend met de beste producten, waren met bepaalde producten hun tijd vooruit en zij hadden service hoog in het vaandel staan.
Peter Gleijm is zeven jaar na de opening van de winkel in dienst getreden. Hij had al ervaring opgedaan met een horeca gerelateerde opleiding en bij een ander poeliersbedrijf. Na 30 jaar samenwerking heeft Peter de winkel in 2005 overgenomen. De naam Gebroeders Ammerlaan is aangehouden en prijkt nog steeds met trots op de voorgevel van de winkel.
Peter heeft de afgelopen 15 jaar de lijn van de hoogste kwaliteit producten en service gevolgd en benadrukt het belang van echte ambacht. Alle kippen worden nog met de hand uitgesneden en bijna alle producten zijn huisgemaakt. Daarnaast heeft hij goed gekeken naar de veranderende markt in en rondom Den Haag. Met name in het Statenkwartier is het aantal expats de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Producten uit Frankrijk en de biologische/scharrel producten zijn daarom tegenwoordig zeer in trek.
Inmiddels hebben Jos en Paul, de zonen van Peter, de winkel overgenomen. Drie jaar geleden werd het stokje overgedragen. Met dezelfde visie als hun vader staat kwaliteit en service hoog in het vaandel. Daarnaast proberen zij hun klanten te bedienen met meer ambachtelijk bereide kant en klaar producten.