Wat als u nu eens geen zin heeft in kip, maar niet van wild houdt? Geen probleem, we hebben genoeg tam gevogelte in ons assortiment om aan uw wens te voldoen. Tam gevogelte is een stuk toegankelijker dan wild vanwege de zachtere smaak en textuur van het vlees. Hieronder vindt u een kort overzicht. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden.
Kalkoen
Poelier Ammerlaan is rondom de feestdagen beroemd vanwege de fantastische kalkoenen. Deze komen uit Frankrijk en Italië en zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Kalkoen is het hele jaar door in filet en dij verkrijgbaar en daarnaast maken wij ook ambachtelijke rollades van deze vogel. Het is ook mogelijk een biologische kalkoen te bestellen. In het bijzonder verkopen wij Calicuth (oerkalkoen). Deze kalkoen groeit op zijn eigen tempo en is niet behandeld met antibiotica. Deze bijzondere kalkoen heeft veel donkerder, steviger vlees en heeft een fantastische smaak. Het is een exclusief product en daardoor beperkt verkrijgbaar.
Parelhoen
Een parelhoen is een fazantachtige en wordt bij ons in zijn geheel of in losse delen verkocht. De filet wordt als een suprême (filet met vleugel) gesneden zodat deze lekker mals en smaakvol blijft. Onze Franse parelhoender heeft een mooie karakteristieke smaak en kan ook fantastisch bereid worden in de oven.
Kwartel
De kwartel is het kleinste gevogelte wat bij ons verkrijgbaar is en leent zich uitstekend om gevuld te worden. Ook deze vogel stamt af van de fazant. Als hoofdgerecht oogt een kwartel mooi op het bord en natuurlijk is dit gevogelte ook uiterst smaakvol. Overigens verkopen wij ook de eieren van kwartel die goed te gebruiken zijn als garnituur bij bijvoorbeeld Steak Tartaar, of bij een gourmetschotel.
Eend
Eenden zijn uitstekende vogels om mee te koken en worden daarom al heel lang gehouden voor consumptie. Ze hebben zacht vlees en wat vet waardoor ze heerlijk te bereiden zijn. Wij verkopen de canard (man) en canette (vrouw). De canard is twee keer zo groot als de canette en de canette heeft altijd iets meer vet. Wij verkopen ze heel, maar ook losse bouten, lever en magret de canard (filet) zijn verkrijgbaar. Daarnaast verkopen wij ook onze huisgemaakte confit de canard, rillette de canard en hun vet. Dit vet leent zich uitstekend om mee te koken en is per pot verkrijgbaar.
Gans
De gans lijkt veel op de eend, maar is een stuk groter. Het vlees is net als bij de eend vrij vet en kan daarom goed in eigen vet garen. Daarnaast is de gans ook beroemd om zijn lever. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hele ganzen zijn zo tussen de 4 en de 5 kilo, maar wij verkopen de bouten en filets uiteraard ook los.
Duif
Naast de (wilde) houtduif verkopen wij ook tamme duiven. Deze komen uit Frankrijk (Anjoustreek) en zijn een stuk groter dan de houtduif. Daarnaast hebben ze ook meer vet en zijn ze zacht van smaak in tegenstelling tot de sterke smaak van de houtduif. De duif is gemakkelijk te bereiden en brengt eens iets anders op tafel.